05

LICHAMELIJK OEFENING EN PERSOONLIJK BEGELEIDING

Lichamelijke inactiviteit wordt beschouwd als een belangrijke risicofactor voor chronische niet-overdraagbare ziekten. Vanwege de grote betrokkenheid die dit kan veroorzaken, wordt het momenteel beschouwd als een probleem voor de volksgezondheid en door veel gezondheidswerkers wordt het ook beschouwd als het kwaad van de eeuw.

De voordelen van lichaamsbeweging in de gezondheid zijn bekend, variërend van gewichtscontrole, preventie van sommige ziekten en gezondheidsproblemen, verhoogde energieniveaus en verbeterde slaapkwaliteit. Zo wordt het steeds meer waargenomen dat de voordelen niet beperkt zijn tot een atletische lichaamsbouw, maar volledig verband houden met hormonale en cognitieve problemen. In feite hebben experimentele en klinische onderzoeken gemeld dat lichaamsbeweging structurele en functionele veranderingen in de hersenen induceert, enorme biologische en psychologische voordelen bepaalt, neuroplasticiteit bevordert en de productie van neurotrofische factoren stimuleert die erg belangrijk zijn voor celregeneratie.

Fysieke evaluatie is dus een manier om beter advies te geven over het beoefenen van lichaamsbeweging voor mensen met of zonder fysieke pathologieën of met of zonder cognitieve, emotionele en zintuiglijke achteruitgang. Gecombineerd met het concept van neuroplasticiteit, is het voorschrijven van lichaamsbeweging gericht op het stimuleren van individuele capaciteiten en het voorkomen van het begin van ziektes, het versterken van het immuunsysteem.

HPB integreert geïntegreerde oefeningen voor lichaamsbeweging en counseling met alle andere valenties in de zin van het optimaliseren en voorkomen van de gezondheid van elk individu.

 

Follow us

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White YouTube Icon

© 2019 

Created by HPB / HPS